paperclip

**Geannuleerd** - Expertmeeting; Manager, HR en re-integratieconsulent als ‘signaleerder’ van (onnodige) fysieke belasting + Plan de Campagne (ALV)

Op 16 juni 2017

Bij Deventer, locatie volgt Stationsplein, 7411 Deventer, Nederland

Weet jij in welke mate jij en jouw werknemers fysiek belast worden?

Haal jij fluitend je pensioen?

Onderken jij de risico’s waar jouw (zittende) medewerkers aan bloot worden gesteld?

Hoe groot is jouw rol als ‘Signaleerde’ voor noodzakelijke preventie en als begeleider bij re-integratie van werknemers met fysieke klachten?

 

In een interactieve workshop word jij je bewust hoe gedrag invloed heeft op werkaanpassingen en vermindering van fysieke belasting. Herken aan de hand van praktijkvoorbeelden (onnodige) fysieke arbeidsbelasting. Ervaar zelf in de praktijk hoeveel invloed gedrag en hulpmiddelen hierop hebben.

Als je jong bent kun je de hele wereld aan. Werk heeft dan geen impact op je lijf (denk je). Spaar nu voor je pensioen, door vanaf vandaag ergonomisch verantwoord te werken. Houd uw medewerkers gezond en vitaal; maak werk niet zwaarder dan noodzakelijk.

Fysieke belasting is grotendeels een keuze! Voorkom onnodig langdurig of recidiverend ziekteverzuim. Re-integreer medewerkers met structurele functionele beperkingen in (wel) passende arbeid. 

Door het aanpassen van gedrag, werktechniek en werkplekken kan arbeidsbelasting meestal substantieel gereduceerde worden.  Leer dit signaleren en werk aan bewustwording.

 

Programma:

13:30 - 14:00 uur  Inloop en ontvangst

14:00 - 16:15 uur  Interactieve workshop van Marcel Willems

16:15 - 16:45 uur  Plan de Campagne (ALV Nada)

16:45 - 17:30 uur  Netwerkborrel

 

Marcel Willems:

Is eigenaar van zijn bedrijf Willems Ergonomie. Het is zijn drijfveer is om met zijn medische en technische achtergrond en uitgebreide kennis van producten/voorzieningen werknemers, ondanks hun fysieke klachten/beperkingen, te kunnen laten werken. 
Door een goede inrichting van de werkplek, eventueel aangevuld met inventieve oplossingen op maat is veel mogelijk. Sinds 1999 is Marcel Willems werkzaam als arbeidsdeskundige. Vanaf 2000 is hij als zelfstandige actief op het gebied van ergonomie. Hij is docent ergonomie voor arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen bij het Centraal Expertise Centrum van het UWV vanaf 2002. Daarvoor heeft hij gewerkt als arbeidsonderzoeker bij het revalidatiecentrum Het Roessingh, als bedrijfsfysiotherapeut, fysiotherapeut en heeft hij enkele jaren ergonomie gedoceerd aan de post HBO-opleiding bedrijfsfysiotherapie. 

 

Aanmelden:

**Helaas is deze expertmeeting geannuleerd**

 

 

2017-06-16 00:00:00
-0001-11-30 00:00:00