paperclip

Smart Industry Event Thema: de risico's van de Sensor-samenleving

Op 29 maart 2016

Bij The Cee Spot, Brouwerijstraat 1, Enschede Brouwerijstraat 1, 7523 XC Enschede, Nederland

Foto's van dit event; onder aan de pagina!


 
Smart Industry Event
Thema: de risico's van de sensorsamenleving
Dinsdag 29 maart 2016
 
Gepresenteerd door de samenwerkende studie- en alumniverenigingen van de academies Mens & Arbeid en Financiën, Economie & Management van Saxion (NADA, Balans, Salio en Humanity).

 

Op het programma
De volgende boeiende sprekers:

Dr. ir. W.J. (Wilco) Bonestroo
Lecturer and Researcher Information Technology Saxion

Wilco is enthousiast met betrekking tot de mogelijkheden van nieuwe technologie hij zoekt graag de grenzen op van wat technisch mogelijk is. In het lectoraat Ambient Intelligence werkt hij aan "slimme" systemen die zich, door allerlei sensoren, bewust zijn van hun omgeving. Voor veel mensen is het nauwelijks voor te stellen wat er momenteel gemeten kan worden. Deze middag zal Wilco jullie echter aan het denken zetten over mogelijke negatieve en vooral over onbedoelde en onvoorziene gevolgen van dit soort technieken.

Meer informatie over Wilco.

 

Dr. Martine Vonk
Lector Ethiek en Technologie Saxion

Technologische innovaties hebben grote impact op mensen en op de samenleving. Innovaties bieden volop mogelijkheden, maar de vraag is of al die mogelijkheden en hun consequenties ook gewenst zijn. Veelal is vooraf niet bekend wat deze consequenties zijn. Vanuit het lectoraat ethiek en technologie bestudeert Martine hoe verschillende waarden kunnen worden meegewogen in het proces van ontwikkeling en toepassing van techniek. Ze zoekt daarbij voorbeelden van mensen en culturen die reflectief omgaan met technologische vernieuwing met behoud van voor hen belangrijke waarden.

Meer informatie over Martine

Voor wie?
Professionals, alumni, studenten en Saxionmedewerkers die actief zijn op het gebied van hrm, finance en/of bedrijfskunde, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!
 
Programma
15.30 uur   Ontvangst met openingsdrankje en kennismaking met ‘ the Cee Spot’
16.00 uur   Inleiding Martine en Wilco
17.30 uur   Napraten met een drankje
 
Waar?
The Cee Spot, CeeCee Campus, Enschede (bij het voormalig Grolsch-terrein).

Aanmelden

NADA leden kunnen zich aanmelden door in te loggen op de website www.nadeama.nl.

Niet-leden kunnen aanmelden via de link: aanmeldformulier.

Deze bijeenkomst wordt u gratis aangeboden door NADA – Jouw netwerk na de AMA, de samenwerkende academies AMA en FEM en het nieuwe Saxion-netwerk Smart Industry.

 
Meer info
De bijeenkomst is een initiatief van Stephan Corporaal en Tom Morssink. Voor meer informatie over de Smart Industry ontwikkelingen vindt u op saxion.nl/smartindustry of u kunt ons volgen via Twitter.

Gaan

2016-03-29 00:00:00
-0001-11-30 00:00:00